Stoppa skräppost i WP med tillägg

Skräppost är något alla WordPress användare stöter på förr eller senare och anledningen är för WordPress popularitet. Det finns många miljoner WordPress hemsidor och många tillåter kommentarer vilket bjuder in till spam bottar att förpesta våra hemsidor och bloggar. Där det finns problem finns det lösningar och en lösning är som alltid tillägg. Jag har tänkt att testa flera olika tillägg så kom gärna tillbaka senare igen för att läsa om resultaten.

Skräppost testet

Eftersom denna webbplatsen är ny så har den inte fått speciellt många skräpposter ännu vilket gör att testet inte kommer att vara statistiskt korrekt. Jag får helt enkelt göra om testet när fler spambottar hittat hit.

Testet går ut på att köra en vecka utan något tillägg och se hur många skräpposter som skrivs. Sedan köra en vecka med ett anti spam tillägg och se hur många den blockerar.

  • Vecka 1 utan tillägg: 3 skräpposter
  • vecka 2 med Anti-Spam: 0 skräppost. 8 stoppade enligt Anti-Spam. (Start: 2018-05-29)
  • Flera veckor (hmm månader) senare (2018-09-24): 0 skräppost. 22 stoppade enligt Anti-Spam.

Anti-spam

Det första tillägget jag tänkt testa är Anti-spam. Namnet säger allt vad den gör. Fördelen med detta tillägget är att du bara behöver installera och aktivera så sköter den resten. Inga inställningar att pilla med och ingen captcha. Det kan helt enkelt inte blir enklare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *