Inte nöjd med WordPress nya uppdatering?

WordPress har förändrat redigeringsverktyget helt och hållet så man knappt känner igen sig. Uppdateringen är både till det bättre och till det sämre. Jag är inte ännu bekväm med alla ändringarna  men jag tycker om Spotlight-läget, fokusera på ett block i taget, och helskärmsläget. Sedan är den mer stilren så allt är inte åt skogen.

Det som blivit till det sämre.

Vissa teman som inte uppdaterats för att klara av WordPress Gutenberg går knappt att använda för tillfället. Detta gäller främst de teman som har egna ”blocklösningar” och om de inte är uppdaterade ser de ut som nedan. Inte kul att redigera det direkt. 

Inte nöjd med WordPress nya uppdatering?

Uppdatera temat eller installera tillägg

På varje problem så finns det enkla lösningar och det är fördelen med WordPress med dess miljoner användare. De enklaste lösningarna är att uppdatera temat, vänta tills den nya versionen av ditt tema släpps. Efter en uppdatering av temat Avada så är allting till det normala igen. 

Inte nöjd med WordPress nya uppdatering?

Flera olika tillägg

Om ditt tema inte uppdaterats eller helt enkelt vill ha det som det var tidigare så finns det flera olika tillägg att välja mellan.Den första och enda jag testat är Classic editor som helt enkelt tar bort Gutenberg uppdateringen, så man använder det klassiska redigeringsverktyget istället. Inga inställningar behöver göras utan det är bara att installera och aktivera tillägget. 

Det finns andra tillägg att välja på men då över 900 000 andra redan använder denna och den funkar så ser jag ingen vits med att testa andra. Kommentera gärna om du tycker något annat alternativ är bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *